VIZIJA

Porod je početak duboke preobrazbe koju majčinstvo donosi. On je most između onoga što smo bili prije i što ćemo biti poslije. Ta se transformacija događa svakoj ženi na jedinstven način, baš kao što je svaka žena neponovljiva i jedinstvena sa svim svojim vrlinama i potencijalima.

Zamišljam svijet u kojem će doček novorođenoj djeci biti pun poštovanja prema njihovom fizičkom, emocionalnom i psihičkom biću, a svim ženama biti omogućeno da na svijet donose djecu svojom unutarnjom mudrošću, snagom, i ljubavlju. Gajim veliku nadu da se svijet kreće u tom smjeru.

Porod je važan – za bebe, mame i tate, jer srž poroda je ljubav. Kao i ljubav, porod jest cijeli univerzum satkan od raznih proturječnih pojmova i osjećaja: snaga i slabost, strah i hrabrost, bol i užitak, prošlost i sadašnjost. Pripremajući se za porod upoznajemo sebe i učimo kako integrirati sve te raznorodne osjećaje koji čine prirodan dio trudnoće i poroda. Negiramo li bilo koji dio sebe ili svog života, velika je vjerojatnost da će nas borba s istim dočekati na porodu. Iskusne primalje kažu: „Žene rađaju onako kako žive".

Rađanje djeteta je ujedno i rađanje nove obitelji. Iz toga proizlazi važnost pripreme za porođaj, jer nije svejedno kako djeca dolaze na ovaj svijet i kako roditelji i djeca započinju svoj zajednički život.

Priprema za porod ujedno je i priprema za roditeljstvo i novi život koji slijedi.

Radujem se vašem dolasku!